Articole recente
Home / Calatorii / 10 locatii minunate pe care trebuie sa le vizitezi

10 locatii minunate pe care trebuie sa le vizitezi

Toata lumea vrea sa calatoreasca in diferite parti ale lumii, in scopul de a vizita diverse locuri si peisaje frumoase, insa avand o sumedenie de optiuni exista posibilitatea de a nu sti de unde sa incepi. Iata o lista cu 10 locuri incredibil de frumoase, de peste tot din lume, pe care iti recomand sa le vizitezi pe parcursul vietii tale:

Plaja Whitehaven – Australia

Plaja Whitehaven este renumita pentru nisipurile sale albe. Plaja se intinde pe o suprafata de 7 kilometri, de-a lungul insulei Whitsunday. Accesul la insula se poate face cu barca, pornind din porturile turistice a plajei Airlie si Shute Harbour, precum si de pe insula Hamilton. Aceasta plaja a fost desemnata cea mai eco-friendly din lume de catre CNN.com. Accesul cainilor pe aceasta plaja este interzis. Fumatul este de asemenea interzis.

Westin Maui Resort & Spa Hawaii

Un resort superb format din cascade si piscine isi asteapta vizitatorii intr-un ambient luxos, unde peisajul impresionant, serviciile de calitate, spa-ul fabulos si piscinele superbe prezinta atractiile principale. Westin Maui Resort & Spa este situat de-a lungul uimitoarei intinderi a plajei cu nisip alb, Ka’anapali.

Piscinele Zanelor de pe insula Skye – Scotia

Daca esti intr-o calatorie in Scotia, sau planuiesti sa vizitezi insula Skye, te sfatuiesc insistent sa vizitezi si asa-numitele Piscine ale Zanelor. Este vorba despre o serie de piscine cu apa rece, limpede si cascade formate in locul unde Allt Coir’ a’ Mhadaidh se rostogoleste de la poalele muntilor Black Cuillins inspre Glen Brittle.

Pesterile de Marmura ale lacului Carrera – Chile

Templul Azure, lacul General Carrera din Patagonia, Chile, o minune a naturii care ar putea fi cea mai frumoasa retea de pesteri din lume. Fiind un templu creeat de catre insasi Mama Natura, peretii acestei retele de pesteri formate din marmura prin care circula apa, arata cat de magnifica si de pretioasa poate fi geografia Planetei noastre.

Podul Shahara – Yemen

Acest pod a fost construit in secolul al 17-lea in scopul de a conecta orasele din varful muntilor, in statul Yemen. De asemenea, acest pod a fost construit pentru ca locuitorii zonei sa poata lupta impotriva turcilor invadatori. Este vorba despre un pod infricosator si in acelasi timp, o mare atractie turistica.

Cascada Havasu – Parcul National Marele Canion

Cascada Havasu este Paradisul pe Pamant. Aceasta este o cascada uimitoare localizata intr-o zona indepartata a unui canion din Arizona. Spectaculoasele cascade si in acelasi timp, comunitatea izolata din cadrul rezervatiei indiene Havasupai atrag mii de vizitatori anual. Membri Havasupai sunt conectati la un nivel intim cu apa si pamantul. Aceasta apa albastra-verzuie este sfanta pentru membri rezervatiei Havasupai.

Canionul Fjaðrárgljúfur – Islanda

Fjaðrárgljúfur este un canion situat la sud-estul Islandei, care are 100 de metri adancime si 2 kilometri lungime, raul Fjaðrá curgand prin el. Canionul este situat in apropierea drumului national Ring Road, nu departe de satul Kirkjubæjarklaustur. Fjaðrárgljúfur a fost creeat datorita eroziunii progresive a apei provenite din ghetari printre roci si palagonite, de-a lungul mileniilor.

Arang Kel, Neelum Valley – Kashmir, Pakistan

Este vorba despre un sat uimitor, verde, in valea Neelum, Kashmir, situat in varf de deal, in apropiere de Kel, la aproximativ 450 metri mai sus de raul Neelam. Acest sat este plin de peisaje frumoase. Aceasta locatie reprezinta cea mai rara frumusete care poate fi gasita in Kashmir. Viziteaza asadar valea Neelum, pentru Arang Kel.

The Dark Hedges – Irlanda de Nord

Acest bulevard frumos, format din fagi, a fost plantat de catre familia Stuart, in secolul al 18-lea. The Dark Hedges este unul dintre cele mai fotografiate fenomene naturale din Irlanda de Nord si in acelasi timp, o atractie populara pentru turistii din intreaga lume. Aceasta locatie a fost conceputa cu scopul de a oferi un peisaj impresionant pentru vizitatori.

Coasta din apropiere de Marsa Matruh – Egypt

Mersa Matruh este un resort turistic egiptean major, care serveste ca si statiune de evadare pentru europeni si pentru locuitorii din Cairo, care sunt nerabdatori sa evadeze din capitala in lunile calde are verii. Mersa Matruh este cunoscut pentru nisipurile sale albe si moi, precum si pentru apele sale transparente.

Iata cele 10 locatii pe care ti le recomand sa le vizitezi. Care este preferatul tau? 🙂

About admin

Comenteaza

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*